Bierfanaten, maak je klaar voor een sensationele en nieuwe smaakervaring. De Cuvée van de Chef! Deze verrukkelijke creatie, doordrenkt met ambachtelijk vakmanschap, verovert in snel tempo de harten en smaakpapillen van de horecascene. De man achter dit smaakfestijn? Niemand minder dan Bruno Franssen, keurmeester in de autokeuring van Kaaskerke én vrijwillig brandweerman en ambulancier bij de Nieuwpoortse brandweer. En wat het bier extra bijzonder maakt? De wegwerpflesjes voor dit heerlijke gerstenat worden rechtstreeks geïmporteerd uit Oekraïne.
Het idee om zelf bier te brouwen begon te borrelen toen Bruno, dankzij een vriend, geïntrigeerd raakte door de kunst van het bierbrouwen. “We zijn begonnen in een garage, roerend in een ketel op een gasvuur. De stiel hebben we echt al doende geleerd”, vertelt Bruno enthousiast. Toen zijn vriend andere paden insloeg, zette Bruno zijn experimenten voort. “Ik investeerde in beter materiaal en liet mijn vrienden proeven van mijn brouwsels. Toen dat enorm in de smaak viel, trok ik naar het Koelschip, een stadsbrouwerij in Oostende, waar brouwster Sandy mij nog steeds met raad en daad bijstaat.”
Dit donkere bier, met drie soorten mout en een vleugje hop, balanceert perfect tussen niet te zoet en niet te bitter. Lokale horecazaken, waaronder gevestigde namen als De Roos in Nieuwpoort en De Mikke in Oostduinkerke, prijzen de Cuvée aan als een smaakvolle must-try. Bruno, die zijn brouwresultaat met trots aanschouwt, verklaart: “Het geeft ongelooflijk veel voldoening om je eigen bier te brouwen.” De Cuvée van de Chef voegt ongetwijfeld een smakelijk hoofdstuk toe aan het boeiende bierverhaal aan de westkust.
Klaar om deze sensationele smaakreis te ervaren? Wij trakteren jou met PINK! op een bierpakket! Zin om kans te maken op een gratis pakket? Mail snel naar hello@pinkradio.be en maak kans op een van de gratis pakketen.