Sinds eind oktober transformeerde het krokettenrestaurant Chapeluur in Gent tijdelijk tot een podium voor een unieke en theatrale restaurantervaring genaamd ‘Chapeluur crunched by Karen’. Tijdens deze unieke ervaring nemen onbeleefde obers, geïnspireerd door het fenomeen ‘Karen’, de bediening over, waardoor klanten een bijzondere en amusante ervaring tegemoet gaan.
In de Verenigde Staten is een restaurantbezoek bediend door een ‘Karen’ niet nieuw, maar in Gent is dit nog een onbekend fenomeen. Een ‘Karen’ is een karikatuur van een vrouw van middelbare leeftijd die bekend staat om haar veeleisendheid en onbeleefdheid, en die vasthoudt aan haar eigen wensen en eisen.
Op 24 en 25 oktober zullen drie Karens de bediening in Chapeluur op de Groentemarkt verzorgen. Het idee kwam tot stand dankzij sociale media en de opmerkingen van het flexibele personeel. Jonith Herman, de zaakvoerder, kreeg het idee na het zien van filmpjes op Instagram en TikTok. “We hebben erover gebrainstormd en aan het eind van deze maand wordt het werkelijkheid,” aldus Herman.
Om de Karens tot leven te brengen, heeft Herman een vriend, een stand-up comedian, ingeschakeld en twee extra acteurs ingehuurd. Ze hebben al nagedacht over de interacties met klanten en zullen zich richten op opmerkingen die gelinkt zijn aan Chapeluur, zoals klanten die moeite hebben met het uitspreken van kroketnamen.
De Karens zullen wellicht klanten uitlachen en zelfs verkeerde kroketten serveren. Klanten die hierop reageren, maken kans om tot ‘eikel van de avond’ verkozen te worden, maar de nadruk ligt op een ludieke ervaring. In de keuken blijft het reguliere personeel aan het werk, zodat de kroketten dezelfde kwaliteit behouden.
Voor degenen die deze theatrale ervaring willen meemaken, is inschrijven verplicht en kan dit vanaf vrijdag 13 oktober om 13 uur via de website. Wees voorbereid op een avond vol humor en verrassingen, en stap uit je comfortzone voor een onvergetelijk diner bij Chapeluur!
Bekijk hieronder alvast hoe het er in de UK aan toe gaat;